Wijnbar Haarlem

De meeste mensen vinden het aangenaam om zo af en toe een wijntje drinken, bijvoorbeeld in een exclusieve wijnbar. In Haarlem zijn een aantal zeer goede gelegenheden beschikbaar waar men kan genieten van de meest uiteenlopende wijnsoorten, al dan niet in combinatie met een goede maaltijd.

Een goed glas wijn laat zich het best drinken in een bijzondere omgeving of in het bijzijn van bijzondere mensen.

De wijnbars in Haarlem weten dat en hebben daar dan ook zowel hun wijnkaart als de wijnbar geheel op ingericht.

Het interieur, samen met de wijnkaart en vaak ook een bescheiden menukaart, zogen niet alleen voor een ultimiete wijnervaring, maar ook voor een bijzondere dag of avond vermaak.

Wie op zoek is naar een relaxte plek om te genieten van een goed glas wijn, heeft de keuze uit een aantal bijzondere wijnbars in Haarlem. Wij hebben de leukste wijnbars voor je op een rij gezet en wat aanvullende informatie verzameld.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Een wijntje drinken in de Haarlemse binnenstad

De meest interessante plek om te genieten van een goed glas wijn is zonder meer de oude binnenstad van Haarlem. Er is altijd wel iets te beleven en vooral in de zomermaanden zijn er volop terrasjes waar men even kan bijkomen en een goede wijn van de kaart kan kiezen.

Bij het kleinste restaurantje van Haarlem, staan niet alleen een aantal zeer goede wijnen op de kaart, maar kan men tevens terecht voor een steengoede maaltijd. Ben je in gezelschap van iemand die niet zo’n wijndrinker is, dan is dit een goede locatie, want naast een zeer select aantal wijnen, biedt deze wijnbar ook een uitgebreid assortiment aan verschillende bieren aan.

Wil je de wijn of het biertje nuttigen tijdens een maaltijd dan kan dit ook. Er is een relatief kleine menukaart, maar de gerechten die worden geserveerd, zijn van uitmuntende kwaliteit!

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Wijn drinken als afsluiting van een museumbezoek

Vlak bij het Frans Hals museum (letterlijk om de hoek), kan men een zeer goede wijnbar vinden die beschikt over een uitgebreid assortiment wijnen.

Na een intensief bezoek aan het museum, is het heerlijk neerploffen in een van de comfortabele stoelen of sofa’s en genieten van een goed glas wijn. Die wijn neem je tot je in een klassieke omgeving, waardoor de door jou gekozen wijn prima tot z’n recht komt. Wil je er wat te eten bij, dan kan dit ook.

De wijnbar heeft naast een groot aantal wijnen, ook een redelijk uitgebreide menukaart, waar men zowel tijdens het ontbijt als de lunch van kan genieten. Heb je niet al te veel verstand van wijn en wil je weten welke wijn waarschijnlijk voor jou het meest tot z’n recht komt, vraag dan de medewerkers om aanbevelingen. In dit restaurant gaat de kennis die medewerkers hebben over de verschillende soorten wijnen, veel verder dan de kennis die men in de gemiddelde restaurants mag verwachten.

Wijn drinken in een monumentaal pand

De kerk is waarschijnlijk de laatste plek waarvan je verwacht dat er een goed glas kwaliteitswijn wordt geschonken. In het centrum van Haarlem is echter een oude monumentale kerk geheel ingericht als wijnbar en er is tevens een zeer goed restaurant te vinden.

Een bezoek aan deze wijnbar heeft iets pompeus en tegelijk ook iets nietig. In een ruime omgeving, op comfortabele stoelen en desgewenst wat kleine hapjes of snacks, genieten van een vol glas rode of witte wijn, is een aparte beleving.

De echte wijnkenners mogen deze wijnbar eigenlijk niet overslaan tijdens hun bezoek aan de binnenstad van Haarlem.

De wijnbar heeft een uitgebreid assortiment wijnen, een kleine menukaart en alleen overdag geopend. Men kan er niet alleen genieten van een goed glas wijn, maar ook van het indrukwekkende uitzicht op Haarlem en natuurlijk de bijzondere omgeving van de kerk waarin de wijnbar gevestigd is.

Een wijntje drinken op het terras

De tijd dat wij drinken alleen iets was dat men tijdens een goede maaltijd deed, is allang voorbij. Tegenwoordig is het heel gewoon en zelf hip en trendy om samen met familie, vrienden of collega’s te genieten van een zeer goed glas wijn.

Het terras is hiervoor natuurlijk, zeker in de lente- en zomermaanden, de ideale plek. Ook hier geldt weer dat de meeste terrasjes waar men van een goed glas wijn kan genieten, te vinden zijn op en rondom de oude markt in de oude binnenstad van Haarlem. Wie wil genieten van een glas wijn op het terras in de binnenstad van Haarlem, zal er vooral in de zomermaanden vroeg bij moeten zijn.

De binnenstad is een populaire trekpleister voor zowel dagjesmensen als toeristen. Ook de lokale bevolking brengt graag een paar uur door op een terras in Haarlem en terrassen zitten doorgaans vooral in de middaguren vol.

Wijnproeven in Haarlem

Ben je in de stemming om net wat meer te doen dan alleen het drinken van een glaasje wijn, dan kun je terecht in een kleine aantal wijnproeverijen die Haarlem rijk is. Ook hier geldt weer dat een van de meest populaire wijnproeverijen zich in het hartje van Haarlem bevindt.

In een chique omgeving kun je verschillende wijnen uit zowel Nederland als andere delen van de wereld ontdekken. Er worden meer dan 125 wijnen aangeboden en een middagje wijnproeven is een zeer geslaagde activiteit voor bijvoorbeeld personeelsuitjes, het vieren van een verjaardag of een jubileum.

Deze wijnproeverij biedt de mogelijkheid om wijnproeverijen te organiseren tot maximaal 50 personen. Reserveren is hierbij uiteraard wel verstandig. Verras je vrienden, familie of collega’s met een bijzonder idee en boek een wijnproeverij in het hartje van Haarlem!

Wijnbars in het centrum van Haarlem

Bij vrijwel elk degelijk restaurant kan men tegenwoordig een wijntje bestellen. Dergelijke restaurants zijn door heel Haarlem te vinden en bieden niet alleen een goede wijnkaart, maar vrijwel zonder uitzondering een uitgebreide menukaart. Daarnaast zijn er echter ook een select aantal wijnbars waar men zich voornamelijk heeft gespecialiseerd in het aanbieden van een ruim assortiment goede en bijzondere wijnen.

De meeste wijnbars in Haarlem, zijn logischerwijs gevestigd in het oude centrum van Haarlem.  Een aantal zijn gevestigd rondom de grote markt, aangezien niet alleen de lokale bevolking regelmatig een wijntje komt drinken, maar ook veel toeristen een goed glas wijn bestellen.