Ontbijt in Haarlem

Een goed en stevig ontbijt zorgt ervoor dat je een gezonde start van de dag maakt. Het geeft je voldoende energie voor de opstartmodus waarin je lichaam zich in de eerste uurtjes van de dag begint. Met een volle maag ziet de dag er heel anders uit, dan wanneer je ervoor kiest het ontbijt over te slaan.

Je bent alerter, hebt meer zin om dingen aan te pakken, werkt effectiever en je wordt niet lastig gevallen door dat knagende gevoel van trek hebben in iets lekker.

Een goed ontbijt kun je natuurlijk helemaal zelf in elkaar zetten, maar wie dat liever aan een expert overlaat, kiest ervoor om een stevig ontbijt te nuttigen in een van de vele restaurants die Haarlem rijk is.

Een goed ontbijt hoeft niet duur te zijn en bevat doorgaans allerlei voedingsstoffen om je lichaam de balans te geven die het nodig heeft ne verdient.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Ontbijten aan Het Spaarne

Haarlem kent veel gezellige en bekende plekjes waar men restaurants kan vinden die erom bekend  staan een uitstekend ontbijt aan te bieden. Aan het Spaarne vindt je zo’n restaurant.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten ontbijten en daarbij een gezond glas melk, een kop koffie of een van de vele smaken thee te drinken.

Ook voor mensen die hun ontbijt geheel biologisch willen nuttigen, is dit restaurant bij uitstek geschikt.

Het restaurant is de gehele dag geopend en biedt naast de mogelijkheid om te ontbijten, tevens een goede lunchkaart en men kan er in de avonduurtjes terecht voor een uitgebreid diner bij kaarslicht. Een andere restaurant dat zich niet veel verderop aan het Spaarne bevindt, biedt gene mogelijkheden om te dineren. Het restaurant is alleen tijdens de ochtend- en middaguren geopend. 

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

In de zomer kan men buiten ontbijten en genieten van het unieke stukje Haarlem dat het Spaarne is. Uniek aan dit restaurant is dat alle door de uitstekende koks zelf wordt gemaakt. Daarnaast biedt het restaurant een uitgebreid scala aan koffiesoorten, waardoor het restaurant veel gasten uit binnen- en buitenland trekt. Een bezoek aan deze bijzondere eetgelegenheid zal je niet snel vergeten en zelfs snel weer een keer over willen doen!

Klein, gezellig en historisch

Wie op zoek is naar een unieke locatie om de dag goed te beginnen en te genieten van een vol en gezond ontbijt, kan terecht in een van de oudste monumentale panden in Haarlem of Zandvoort. In Zandvoort ga je natuurlijk eerst shoppen bij Boudoir By Sara

Dagelijks worden er verse sappen geschonken en is er een diversiteit aan ontbijtopties. Dit kleine en gezellige restaurantje is de gehele dag geopend, dus mocht je wat later aan willen schuiven, bijvoorbeeld voor een brunch of lunch, dan is dat geen probleem.

Het restaurant is makkelijk te bereiken en bevindt zich centraal in de binnenstad van Haarlem.

De binnenstad van Haarlem leent zich natuurlijk uitstekend voor het nuttigen van een goed ontbijt.

Zeker wanneer je een vande kleinere restaurantjes bezoekt die zich in de verschillende zijstraten van de hoofdwegen bevinden, heb je weinig tot geen last van voorbijrazend verkeer of hinderlijke uitlaatgassen.

In de zomer is dan heerlijk om je ontbijt gewoon buiten te eten.

Een ander plekje dat uitermate geschikt is om je ontbijt te nuttigen, is het eerder genoemde Spaarne.

Genieten van een stevigontbijt, terwijl je uitzicht hebt op de rivier en alle activiteiten die zich op en rondom het water afspelen. Een beter begin van de dag is er bijna niet!

Een goed ontbijt is het halve werk!

We leven steeds langer en dat komt mede doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om een stuk gezonder te gaan leven. We eten veel bewuster dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden.

Steeds meer mensen beperken hetgeen ze eten tot puur biologisch en meer en meer mensen kiezen ervoor bepaalde vleesproducten te laten staan of zelfs helemaal geen vis en vlees meer te eten. Wat je voorkeur ook is, een goed ontbijt draagt bij aan een gezonde en gebalanceerde levensstijl.

Het biedt de de basis voedingsstoffen die als basis dienen voor de energie die je gedurende de dag nodig hebt. Vooral koolhydraten zijn goed, een goed ontbijt zorgt er ook voor dat de darmen op kunnen starten en we weer voedsel kunnen verteren.

Afgezien van het feit dat we steeds gezonde eten, eten we ook steeds gevarieerder. Zo kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om de dag te beginnen met een ontbijtplank, kokospudding, een boerensnee met hazelnootpasta of een heerlijke krentenbrood met boerenkaas en avocado.

Wie afwisselend eet, krijgt verschillende essentiële voedingsstoffen binnen en dat helpt weer bij het versterken van ons immuunsysteem. Een goed ontbijt is dus meer dan alleen een stilmaker van hoger of trek, het is de basis van een goed functionerend lichaam.

Gewichtscontrole met een goed ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en uitermate geschikt om je gewicht mee te controleren. Niet alleen afvallen, maar ook aankomen kan goed geregeld worden door verantwoorde keuzes te maken met betrekking tot de voedingsstoffen die je tijdens het ontbijt tot je neemt.

Wil je gewicht verliezen, zonder dat je een tekort aan belangrijke voedingsstoffen ontwikkelt, dan is het raadplegen van een diëtist een eerste stap. Hij of zij kan je precies vertellen welke voedingsstoffen een prima combinatie zijn om in de vroege ochtenduren tot je te nemen en ervoor te zorgen dat je gewicht over een langere periode afneemt, zonder dat je het risico loopt belangrijke voedingsstoffen te missen.

Doorgaans is een licht ontbijt met bijvoorbeeld granenbrood, een plankje kaas en wat vers fruit, voldoende om je dagelijkse portie vitaminen, mineralen en koolhydraten binnen te krijgen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om wat magere yoghurt te nemen. Producten die vaak tijdens het ontbijt genuttigd worden en bijdragen aan gewichtstoename of anderszins ongezond zijn, kun je dan natuurlijk beter vermijden. Een goed en stevig ontbijt helpt je bij het maken van een frisse start. Je hebt alle tijd om in gedachten je plannen voor de dag na te lopen en eventuele last-minute zaken te regelen. En natuurlijk blijft het ontbijt het beste moment om het laatste nieuws uit binnen en buitenland eens rustig tot je door te laten dringen.