Hotel Haarlem

Haarlem heeft een unieke geografische locatie die het voor velen aantrekkelijk maakt in de stad te overnachten in een van de vele hotels. Schiphol ligt aan de horizon van Haarlem en Amsterdam op een steenworp afstand.

Hierdoor is de stad bij uitstek geschikt voor reizgers die het drukke Amsterdam willen ontwijken en op zoek zijn naar degelijke en betaalbare mogelijkheden om een of meerdere nachten te verblijven.

Overnachten in Haarlem kan in tientallen hotellen, pensionnetjes en motels, maarwie het liever wat luxer aanpakt, kan ook terecht in een aantal zeer gerenommeerde sterrenhotels waarbij gasten keuze hebben uit verschillende soorten kamers en gebruik kunnen maken van de meest uiteenlopende fasciliteiten. 

Haarlem biedt naast degelijke accommodaties ook nog eens een prachtig historisch centrum en vele toeristische attracties die het bezoeken waard zijn. Wie een aantal dagen verblijft in Haarlem, hoeft zich daarom geen moment te vervelen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Knusse en gezellige hotelletjes

Een van de meest populaire accommodaties waar Haarlem om bekend staat, zijn de kleine, knusse hotels en pensions. In een bijna huiselijke sfeer wordt je verwelkomd door de gastheer- of vrouw die je niet alleen alles kan vertellen over de accommodatie, maar alles weet over activiteiten die je tijdens je verblijf kunt ondernemen.

De gastvrijheid is zo goed, dat het bijna voelt alsof je bij familie aan het logeren bent. Vrijwel alle hotels en pensions bieden de mogelijkheid aan om te ontbijten, lunchen en dineren en bij veel accommodaties is de prijs voor het ontbijt inbegrepen bij de prijs voor een kamer. Dit soort gezellige hotels zijn door heel Haarlem te vinden, hanteren vaak zeer aantrekkelijke tarieven en staan op de bekende review websites, zonder uitzondering, hoog aangeschreven. Het aantal kamers is vaak wat beperkt, dus vroeg boeken is aan te raden!

Overnachten in luxe

Wie niet alleen behoefte heeft aan een goed bed in een schoon en gezellig hotel, maar ook wil genieten van wat extra luxe, zoals een sauna, spa of zwembad, kan terecht in een van de luxere hotels die Haarlem rijk is.

Prijzen voor een overnachting liggen hoger dan wanneer men in de kleinere hotels een kamer boekt, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug. Een goede roomservice en een net zo goed gevulde mini-bar spreken voor zich, maar deze luxere hotels bieden vaak ook allerlei andere recreatieve mogelijkheden.

Zo wordt het diner vaak vergezeld van een live band en zijn er mogelijkheden om complete feesten te organiseren. De kamers zijn groter, de bedden slapen wat prettiger en je hebt vaak faciliteiten tot je beschikking die in de kleinere hotels niet beschikbaar zijn.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Pensions en motels in Haarlem

Naast een groot aantal goede hotels, heb je altijd nog de mogelijkheid om ervoor te kiezen voor een wat meer voordeliger overnachting in een van de vele pensions en motels die er in Haarlem te vinden zijn.

Deze accommodatie zijn ideaal voor reizigers die op doorreis zijn en met minimale faciliteiten genoegen nemen.

Een goed en warm bed in een kalme omgeving, tegen een prijs die voor iedereen te betalen is.

Pensions zijn door heel Haarlem heen te vinden en de motels bevinden zich voornamelijk aan de rand van de stad, waardoor deze meer geschikt zijn voor mensen die in het bezit zijn van eigen vervoer.

Binnenstad van Haarlem

In de oude binnenstad van Haarlem zijn er een groot aantal hotels, pensions en zelf een paar hostels te vinden waar je voor verschillende tarieven een kamer of bed kunt boeken.

Prijzen voor hotels in het centrum van Haarlem liggen soms wat hoger dan in de overige delen van de stad, maar doorgaans altijd nog stukken voordeliger dan bijvoorbeeld een hotelkamer in Amsterdam of in de buurt van Schiphol.

Wie een kamer boekt in het centrum van Haarlem heeft altijd een aantal voordelen. Zo kun je heel eenvoudig de oude markt van Haarlem bezoeken en genieten van verschillende moderne en historisch bouwkundige hoogstandjes.Het centrum beschikt tevens over een aantal leuke musea en de winkelstraat die door het oude centrum van Haarlem loopt, mag je absoluut niet missen!

Een degelijk hotel kiezen

Een goed hotel kiezen begint met een zoektocht op boekings- of review websites. Vrijwel elk hotel heeft een eigen website en natuurlijk bekijk je die ook even. Vergelijk altijd de prijzen die op de website worden aangegeven met de prijzen op boekingssites.

Op laatstgenoemde kun je nog wel eens het geluk hebben dat er een actie of promotie geldt en je minder betaalt dan wanneer je via de website van het hotel boekt. Naast de prijs, kijk je natuurlijk ook naar het soort kamers dat het hotel aanbiedt en eventuele extra faciliteiten waar je wellicht gebruik van wilt maken.

Des te meer faciliteiten des te beter het natuurlijk is, maar het betekent ook vaak dat de prijzen voor een kamer vaak wat hoger liggen. Maak niet de fout om je uitsluitend te baseren op de informatie die op de website staat aangegeven. We leven in een snelle tijd en dingen kunnen veranderen.

Aandachtspunten hotel boeken

Ongeacht of je nu een overnachting wilt boeken in een sterrenrestaurant of een voordelig guesthouse, let altijd op een aantal belangrijke zaken!

Boek je kamer ruim op tijd, zeker in de zomermaanden, wanneer veel hotels in Haarlem volgeboekt zijn. Gebruik vergelijkingswebsites om prijzen van kamers met elkaar te vergelijken. Meer dan eens komt het voor dat door speciale acties en aanbiedingen er meerdere prijzen voor bepaalde kamers te vinden zijn.

Lees goed de beschrijvingen die bij de verschillende accommodaties worden weergegeven en bekijk welke faciliteiten er door het hotel worden aangeboden en vooral ook: welke niet?! Bedenk ook of je het ontbijt, de lunch en het diner in het hotel wilt nuttigen of dat je buiten de deur zult eten. Veel hotels bieden de mogelijkheid een kamer voordeliger te boeken, wanneer er geen maaltijden worden genuttigd.

Heb je specifieke wensen, neem dan gerust even contact op met het hotel en vraag hen om een helder antwoord. Tot slot is het handig om je favoriete hotelkamer natuurlijk altijd ruimschoots op tijd te boeken. Zeker in de zomermaanden is Haarlem populair onder zowel toeristen als dagjesmensen die vanuit de omgeving van Haalrem de stad bezoeken.